ABOUT 

IMG_1100.PNG

Lonnie Brands

Lonnies ontwerpen zijn altijd clean, maar toch warm en gezellig. Een plek waar geleefd kan worden. Opvallend is haar liefde voor natuurlijke materialen, het gebruik van planten en de behoefte om kleur te bekennen. Ze weet modern en klassiek eenvoudig te combineren waarbij ze de originele details van het pand altijd in ogenschouw neemt. Want: ‘Datgene wat een huis nou juist zo bijzonder maakt, is het bijna altijd waard om te behouden en te benadrukken.’ 

 

Daarin gaat Lonnie ver voor haar klanten. Ze speurt stad en land af om die prachtige authentieke vloertegels weer te vinden of een radiator die best een in het oog springend meubelstuk mag zijn. 

 

Wie een uitgewoond oud pand opnieuw tot leven wil wekken is bij Lonnie aan het juiste adres. Want een totaalrenovatie begeleiden, is absoluut haar grootste passie. ‘Van het begeleiden van zo’n groot project gaat mijn hart sneller kloppen. Het -waar nodig- opnieuw indelen van ruimtes waardoor ze groter of juist knusser ogen. Of waardoor het licht verder reikt en mooier valt. Het samenspel met de aannemer en vakmannen. Het tot in detail betrokken zijn bij elk stopcontact of lichtpunt. Het zoeken naar de juiste materialen, kleuren, lampen en meubels. Het is absoluut mijn favoriete bezigheid.’  

Maar je kan Lonnie ook vragen voor kleinere klussen. Voor eigenlijk alles wat een huis meer een ‘thuis’ maakt. Zoals (re)styling van een bestaand huis of een enkele ruimte, maar ook kleuradvies, een nieuw lichtplan of tips bij het creëren van meer sfeer of eenheid in je woning.

Lonnie is geboren en getogen in Blaricum, heeft vier jaar in Engeland en tien jaar in Amsterdam gewoond en vond daarna haar weg terug naar ’t Gooi. Nu woont ze met haar man en kinderen - Ole en Johnny - in een prachtig huis in Bussum, dat behalve een fijne plek om te wonen ook dienst doet als visitekaartje.